Каталог Бойни изкуства

Добавете Вашия клуб в Каталога за бойни изкуства, като попълните формата. За повече информация, моля свържете се с нас.

Какво е това дистанция в боя?

   Какво е дистанция? - 2Дистанцията между вас и вашия противник се опраделя от това дали той или Вие можете да нанесете качествен удар. От тук следва, че ако вашият противник е с различен ръст, вашата дистанция и неговата ще са различни. В боя се разграничават три вида дистанции - първа, втора и трета.

   Първа дистанция е най-голямото разстояние, което е необходимо да се нанесе ефективен удар с крак. Ако разгледаме двама бойци, поне единият ще е в трета дистанция спрямо другия, ако може да достигне противника ефективно с ритник. Затова трета дистанция е позната като дистанция крака.

   Втора дистанция е разстоянието между двама бойци, при което могат да бъдат нанесени ефективни удари с ръце. В бокса често се играе във втора дистанция. Във втора дистанция времето за реакция е много по-малко.

   Трета дистанция е разстоянието между двамата бойци, което позволява използването на глава, колена и лакти. В трета дистанция зрението е особено ограничено. Бойците, които влизат в двубой в трета дистанция трябва да са развили чувство за усет на противника. Във Винг Чун, т.н. Лепнещи ръце развиват това чувство. Борците се учат на усет още в самото начало.

   Моля пишете ни, ако искате да добавите нещо към статията.

   Знанието е сила!

Вие сте тук:Начало Arrow Статии Arrow Тренировки и упражнения Arrow Какво е това дистанция в боя?