Каталог Бойни изкуства

Добавете Вашия клуб в Каталога за бойни изкуства, като попълните формата. За повече информация, моля свържете се с нас.

Гичин Фунакоши

Гичин ФунакошиГичин Фунакоши е майстор по Бойни Изкуства, който популяризира и разпространява карате.

Гичин Фунакоши е роден през 1868г. в гр. Шури, о. Окинава. Той израства в скромно семейство, бил болнаво и слабо дете. В училище са запознава със сина на известния карате майстор Ясутсуне Азато, който става негов учител. Когато завършва образованието си започва работа като преподавател в начално училище, на 33г, започва дапреподава и карате. Майстор Фунакоши се е интересувал и от поезия и литература, пишел е стихове. През май на 1922г. той представя карате в Токио и така започва популяризирането му. Той се стремял да покаже на света красотата на карате, неговата духовност.

Прочети още: Гичин Фунакоши

Ип Ман

Ip-Man-2Благодарение на майстор Ип Ман светът научава за Винг Чун. Ип Ман разпространява Винг Чун, като преподава на хиляди ученици, които се разселват и така разпространяват стила. Много от неготвите ученици основават собствени организации, които развиват собствени системи за обучение като Льонг Тинг, Вонг Шун Люн и др.

Прочети още: Ип Ман

Кано Джигоро

Кано ДжигороКано Джигоро - "Максимум ефективност с минимално усилие."

Кано Джигоро е създателят на Бойното Изкуство Джудо.

Той не само създава, но и разпространява Джудо, така то получава международно признание. Джудо е първото японско Бойно Изкуство станало Олимпийски спорт.

Прочети още: Кано Джигоро

Мохамед Али

Мохамед Али“Ако някога си си мечтаел да ме биеш, по добре се събуди и ми се извини. Аз съм най-великият на всички времена.” Мохамед Али - най-великият спортист на нашия век. Една от най-великите легенди на всички времена. Няма да ви губя времето с историческифакти, не че не са интересни, напротив.

Прочети още: Мохамед Али

Вие сте тук:Начало Arrow Статии Arrow Личности в Бойните Изкуства