Каталог Бойни изкуства

Добавете Вашия клуб в Каталога за бойни изкуства, като попълните формата. За повече информация, моля свържете се с нас.

Японското изкуство за фехтоване Кендо

Японското изкуство за фехтоване КендоКендо – японското изкуство за фехтоване, е начин на живот, създаден да подпомогне самоизграждането чрез трениране в принципите на изкуството на меча. Чрез точно трениране на Кендо ученикът укрепва своето тяло и ум, изгражда силен дух, учи се да се отнася към хората правилно, да се стреми към моралните ценности. Съвременното Кендо е пряко наследство от безбройните самурайски школи по кенджуцу. В тях векове са се предавали техники, прийоми как да се извърви пътят на меча с цел усъвършенстване на личността.

В края на 19-ти век в Япония настъпват огромни социални, индустриални и политически промени известни като „ерата на реставрацията„. В този период огромна част от самурайските школи решават да се обединят и да извлекат най-доброто в едно продължение на традицията – Кендо. Само така те били сигурни, че Кендо може да се запази за поколенията.

Първите подобия на предпазната екипировка – такава каквато я познаваме днес – се появяват в началото на 18-ти век. Целта е била да се направят тренировките с меч по-безопасни, а в същото време достатъчно реални до срещата с истински противник. Тогава се появява и шинай – бамбуковия меч – заместител на катана предназначен за тренировки. Съвременната екипировка включва същите компоненти като тази от самурайската ера, а в много детайли от нея продължава да се пази традицията и историята.

В средата на 20-ти век Кендо става популярно по целия свят. Японски майстори ръководят семинари и разкриват красотата на Кендо пред всички, които имат желание да тръгнат по този път. Към момента Кендо е най-популярното бойно изкуство в Япония като повече от 2 млн. практикуват активно, а по целия свят те са повече от 12 млн.

Вие сте тук:Начало Arrow Статии Arrow История на бойните изкуства Arrow Японското изкуство за фехтоване Кендо