Каталог Бойни изкуства

Добавете Вашия клуб в Каталога за бойни изкуства, като попълните формата. За повече информация, моля свържете се с нас.

Историята на Грейси Бара и най-големите отбори по Бразилско Джиу Джицу в света

Историята на Грейси Бара и най-големите отбори по Бразилско Джиу Джицу в светаИсторията на Грейси Бара е директно свързана с моя живот, и като резултат историята на школата е също и историята на моя живот - моето минало, настояще и бъдеще. Основната цел на моя клан за атлетите и бойците, ръководени от моя баща Карлос Грейси, винаги е била да се разпространява Джиу Джицу, и да се споделя изкуството, от което всеки индивид ще има полза.

Баща ми беше естествен човек със силен дух, който имаше голямо желание да предава знанията си на други, така че и те можеха да получат привилегиите на Джиу Джицу. Израствайки в тази среда, научих, че всъщност изкуството на Джиу Джицу се крие всъщност в метода, чрез който се борим за самоусъвършенстване. Академията на баща ми беше в центъра на рио де жанейро, ръководена от чичо му Хелио Грейси, там започнах уроците си по Джиу Джицу, по-късно станах инструктор и накрая професор. През това време работех заедо с брат ми Ролс и братовчед си Рорион, които също бяха професори там. В крайна сметка Рорион реши да живее в щатите, а Ролс основа школа в Копакабана с по-стария ми брат - Карлсон Грейси. И така, аз се захванах с отговорностите по академията на баща ми, заедно с братовчед ми Риксон. Бях там още две години, но отидох да уча в Университет и живеех в Копакабана. през това време реших да работя с Ролс. Междувременно Карлсон и Ролс бяха разделили школите си, но все още бяха в една сграда, тренирайки учениците в различни дни. Работихме заедно 7 години, когато Ролс се спомина при инцидент с делта планер. Всички ученици се обединиха и заедно с жената на Ролс ме помолиха да продължа пътя, който брат ми им беше осигурил. Oстанахме в Копакабана още 4 години и реших да се преместя в Бара да Тижука, обещаващ нов квартал в западната част на града, който се разрастваше. Там станахме известни ато "Грейситата от Бара" и накрая ни наричаха просто "Грейси Бара".

Първите семена на грейси бара бяха посадени в малка къща преди повече от 20 години. Първата школа имаше 20 ученици и след една година бяха вече 200. После преместихем школата в по-голямо помещение в една зала- където се намира и днес. Откакто основахме школата, обучаваме непрекъснато Джиу Джицу инструктор с висока квалификация, както и се отличаваме в международни състезания в Бразилия и останалите части на света.

Днес Грейси бара има най-големите отбори по Бразилско Джиу Джицу в света.

И все пак, аз се чувствам много горд, че работата в живота ми е била да създам институция, която не е фокусирана върху създаването на атлети или професори, а вместо това върху създаването на човешкия характер, повтаряйки думите, които баща ми каза:

"... всеки човек, който си сложи кимоното и вярва в Джиу Джицу, което аз и моето семейство учи е реализацията на труда на живота ми."

от Карлос Грейси

Вие сте тук:Начало Arrow Статии Arrow История на бойните изкуства Arrow Историята на Грейси Бара и най-големите отбори по Бразилско Джиу Джицу в света