Каталог Бойни изкуства

Добавете Вашия клуб в Каталога за бойни изкуства, като попълните формата. За повече информация, моля свържете се с нас.

История на Таекуон‐До като съвременно бойно изкуство

История на Таекуон‐До като съвременно бойно изкуствоТаекуон‐До е съвременно бойно изкуство, създадено в началото на ХХ век от Чой Хонг Хи – роден на 09. 11. 1918 г. в Корея, генерал от южнокорейската армия, в базата на която основава спортна школа „Oh Do Kwan”. В нея ген. Чой полага основите и развива новото бойно изкуство, създадено на базата на традиционни корейски бойни стилове (Те Кион, Су Бахк До, Ю Су и др.) и японски бойни изкуства (Карате). също така се тълкува като “Път в живота” или “Начин на живот”, което показва, че практикуването на Таекуон‐До е не само тренировъчен, а и възпитателен процес с философски аспект.

Запознаването с моралните принципи на бойното изкуство още в ранна детска възраст дава принос в изграждането на правилно поведение, възпитание, дисциплинираност, уважение към другите деца, учителите, учебното място и въобще в нравственото израстване на личността. Техниките и движенията в Таекуон‐До са разработени на базата на научните познания във физиката и биомеханиката, което обуславя и високата им ефективност. Таекуон‐До се отличава основно с акцента върху високите удари с крака, които се изпълняват на базата на сложна биомеханична структура и се обуславят от силно развитата гъвкавост и взривна сила на долните крайници и еластичност на мускулните влакна. Спортното майсторство в Таекуон‐До се определя още от степента на развитост на скоростно‐силовите качества на спортиста, неговата скоростна издръжливост, междумускулна и вътрешномускулна координация и редица други фактори.

Резултатите от тренировките по Таекуон‐До постепенно придават увереност в собствените възможности, което заедно с бойните умения ни помага да бъдем винаги съпричастни и да не гледаме безучастно несправедливостите около нас.

Вие сте тук:Начало Arrow Статии Arrow История на бойните изкуства Arrow История на Таекуон‐До като съвременно бойно изкуство