Каталог Бойни изкуства

Добавете Вашия клуб в Каталога за бойни изкуства, като попълните формата. За повече информация, моля свържете се с нас.

Как да си изберем Бойно Изкуство

Как да си изберем Бойно Изкуство

   Тренира ми се нещо, но не зная какво... Еха, в тоя филм летят много яко и аз искам така, къде да отида, за да се науча.

   Може би поне веднъж сте си задавали някой от тези въпроси. Искате да тренирате, но къде да отидете, кое Бойно Изкуство да предпочетете, кой е най-добрия клуб? 

   Първо трябва да си отговорите на няколко въпроса, които да ви насочат: Колко време като за начало съм склонен/на да отделям за тренировки? Много важен въпрос! Първо искам да кажа, че всяко Бойно Изкуство изисква време и всеотдайност. Ако решите да тренирате или да запишете Вашето дете, трябва да сте наясно, че за да има резултати трябва да сте редовни на тренировките.

   Следващ много важен въпрос - какво Бойно Изкуство да избера. Естествено, повечето трениращи влизат в залата, защото са били впечатлени от конкретно Бойно Изкуство. Ако все пак не сте се ориентирали и искате да тренирате "нещо", но не знаете какво? Ето някои насоки - защо искате да тренирате Бойни Изкуства:

    - За самоотбрана. Има много системи за самоотбрана, трябва да знаете, че обикновено в системите за самоотбране няма състезания, тъй като при тях няма правила. Например Винг Чун, Крав Мага, Айкидо(въпреки че Айкидо е Бойно Изкуство, философията му не одобрява насилието, следователно нападението) има и други Бойни Изкуства, които можете да практикувате за самозащита.

     - Дали искате да се научите да боравите с оръжие - меч, сабя, тояга - дълга или къса и много други.

    - За състезание. Ако имате тази нагласа за бъдещите Ви тренировки можете да се насочите към много Бойни Изкуства - Бокс, Кик Бокс, Таекуон До, Карате, смесени Бойни Изкуства ММА, борба, граплинг и други. Трябва да отбележа, че това са много динамични Бойни Изкуства, трнировките са свърани с активно нанасяне на удари и получаване на такива, затова и травмите и контузиите не са рядкост. Ако не искате да Ви удрят няма да Ви допаднат тези тренировки, изключвам борбата и граплинга, където се прилагат ключове и различни други похвати.

    - За да подобрите физическите си качества, за здраве, или просто за удоволствие. Тук избора е безкраен, движението е здраве, ако не искате да се напрягате навсякъде ще намерите кътче за убиване на времето.

   Прочетете малко информация за различните Бойни Изкуства, в нашия сайт има интересни статии. Гледайте видео, все нещо ще Ви привлече.

   Ако все още се колебаете - пробвайте. Отидете на тренировки на едно Бойно Изкуство, после на друго и все някъде ще се задържите.

   Ако сте си избрали Бойно Изкуство, но не знаете къде да тренирате, ето някои насоки в Как да си изберем Зала по Бойни Изкуства.

   Успех!

 

Вие сте тук:Начало Arrow Статии Arrow Интересно Arrow Как да си изберем Бойно Изкуство