Каталог Бойни изкуства

Добавете Вашия клуб в Каталога за бойни изкуства, като попълните формата. За повече информация, моля свържете се с нас.


Движението - извор на здраве, сила и добро настроение

Движението - извор на здраве, сила и добро настроение

Навярно сте чували за следната зависимост: "Движението по своето въздействие е в състояние да замени всяко лекарство, но всички лекарства в света не са в състояние да заменят въздействието на движението". Неслучайно нашето добро здравословно състояние е неразривно свързано с движението. Редовните тренировки не само укрепват тялото и подобряват кондицията, те оказват положително въздействие върху психиката, координацията и способностите за концентрация.

Повишената двигателна активност е не само добра превантивна мярка срещу различни болести, но може да се окаже и добро средство за възстановяване на организма след преживяни заболявания.

Бавното бягане например е най-ефикасното средство за укрепване на сърдечно-съдовата система на човека, защото консумацията на кислород е няколко пъти по-висока в сравнение с таази в спокойно състояние. При такова бягане сърцето изтласква повече кръв в периферията, стимулирайки тонуса на сърдечно-съдовата система и укрепването на сърдечния мускул. Възрастни хора, бягащи всеки ден, имат сърдечно-съдова система, която незначително се различава от тази на младите.

"Движението е здраве, а здравето е живот" - едва ли има някой, който би се усъмнил в тази максима, защото неслучайно нашето тяло е добре конструирано и пригодено за движение, "снабдено" със сложна и стабилна двигателна структура, а всички органи и системи са тясно свързани с физическата активност.


Вие сте тук:Начало Arrow Статии Arrow Здраве Arrow Движението - извор на здраве, сила и добро настроение