Каталог Бойни изкуства

Добавете Вашия клуб в Каталога за бойни изкуства, като попълните формата. За повече информация, моля свържете се с нас.

Причини да пием зелени сокове

Причини да пием зелени сокове1. Бързо се усвояват от организма

Соковете се усвояват по-бързо и са по-лесни за преработка от организма, тъй като зеленчуците и плодовете вече са един вид смлени. Това означава, че витамините, минералите и всички хранителни вещества постъпват директно в системата ви. 

2. Повече зеленчуци дневно

Със сокове много по-ефективно ще следите дали приемате дневната доза от зеленчуци. Много по-лесно ще изпиете чаша сок от селъри, отколкото да дъвчете съответното количество стръкове от зеленчука. Също така ще си осигурите разнообразие от различни зелени зеленчуци едновременно - краставица, селъри, магданоз, маруля и т.н. Пестите време, особено сутрин за закуска, когато е много важно да се заредите с енергия за предстоящия ден.

3. Зареждат с хлорофил

Зелените сокове се зареждате с хлорофил

Със зелените сокове се зареждате с хлорофил. Той е изключително важен елемент, който придава зеления цвят на зеленчуците. Хлорофилът не само пречиства кръвта, но и носи много хранителни вещества, които ще ви помогнат да се чувстваме пълни със сила и енергия.

4. Дневна доза минерали

Зелените сокове са идеални за подобряване на имунитета и общото здраве на организма, тъй като ни предоствавят необходимите на тялото ви минерали. 
Следете дали приемате препоръчителната доза минерали за деня, защото така тялото ви ще бъде добре подготвено и ще се бори с болестите, които ни заобикалят в околната градска среда. 

5. Премахва токсините

Хлорофилът в зелените сокове помага да пречистим телата си от токсини. За да не унищожите ензимите яжте сурова храна като зеленчуци, които са изключително важни за поддържане на здравословните нива на ензими в организма. 

6. Свеж дъх

Зелените сокове подобряват здравето на белите дробове и храносмилателната система. Считат се за естествен освежител на устата и тялото.

7. Вкусни са

Соковете от зелени зеленчуци са много вкусни

Соковете от зелени зеленчуци са много вкусни. Може да ги направите още по-приятни като добавите ябълка или морков. Един трик при децата, които не обичат да ядат зеленчуци, е да им предложите подобни зелени сокове.

Рецепта за зелен сок "Добро утро"
1 краставица
2 зелени ябълки
2 шепи спанак
Сок от 1 лимон
Направете сок от посочените зеленчуци и плодове със сокоизстисквачката. Добавете няколко кубчета лед и остава само да се насладите на освежаващия вкус на зеления сок.
Вие сте тук:Начало Arrow Статии Arrow Здраве Arrow Причини да пием зелени сокове