Каталог Бойни изкуства

Добавете Вашия клуб в Каталога за бойни изкуства, като попълните формата. За повече информация, моля свържете се с нас.

Силовата тренировка за паркур

Силовата тренировка за паркурСиловата тренировка е от изключително значение в паркур . Когато трениращият е със слаби мускули се движи по-бавно , изморява се по-бързо , движенията му са не добре контролирани и всичко това го прави неефективен в придвижването си , а отстрани погледнат неговият паркур губи своята красота .
Силните мускули позволяват бързо и тихо придвижване , времето за изморяване е значително по-голямо , което означава че и времето за тренировка също е по-дълго . Силата е от огромно значение за контрола върху тялото , така че трениращия да не прави излишни движения , които да го забавят . Това спомага за преминаването от едно движение към друго , в което се състои и красотата на паркур .
Освен това всичко става по-лесно , а възможностите на трениращия се увеличават - по-дълги скокове , изкачване на по-високи стени , прескачане на по-високи огради и т.н.. И най-важното - мускулите поддържат ставите . Колкото по-силни са мускулите , толкова по-добре поддържат ставите , а това предпазва от износването им . Мускулите служат и като "бронирана жилетка" за тялото - при евентуално падане те предпазват органите от нараняване като умекотяват удара . При силни мускули и правилна техника (най-вече на приземяване) възможността от контузии и наранявания е минимална .
Мускулите имат нервни окончания , които са връзката им с нервната система и мозъка . Колкото по-често се използват мускулите , толкова повече нервни окончания се образуват в тях . Това прави възможно пренасянето на повече информация от мозъка към мускула и обратно - подобрява се координацията . Колкото по-развита е тя , толкова по-добре може да съобразим къде се намира тялото ни в даден момент . Това е особено важно при изпълнение на сложни комбинации от движения или когато падаме с гръб към посоката на движение - при добре развита координация трениращият ще може да се извърти така че да се приземи на крака и да избегне падането . Координацията е важна за преценката на възможностите - например дали един скок може да бъде изпълнен или трениращият е прекалено слаб за да го направи . Това също намалява риска от контузии .
Силовата тренировка за паркур трябва да съдържа упражнения с тежестта на собственото тяло на трениращия . Упражненията трябва да натоварват мускулните групи на цялото тяло като се започне от краката и се стигне до ръцете .
Вие сте тук:Начало Arrow Статии Arrow Тренировки и упражнения Arrow Силовата тренировка за паркур