Каталог Бойни изкуства

Добавете Вашия клуб в Каталога за бойни изкуства, като попълните формата. За повече информация, моля свържете се с нас.

Едночасова тренировка по бокс

Едночасова тренировка по боксРешили сте да започнете да се боксирате? Значи трябва да сте във възможно най-добра форма. Когато сте на ринга, вашият опонент ще ви обсипва с удари по главата и тялото, за да ви нарани и победи. Дължите на себе си и вашите близки да сте във форма, за да се защитите от юмручната атака, а също и за да нападате. Можете да постигнете това с едночасова тренировка по бокс.

Стъпка 1

Удряйте бързата боксова круша. Направете три сесии по три минути. Бързата боксова круша е идеален боксов инструмент за подобряване бързината на ръката и на координацията око – ръка. Освен това тя ще подобри издръжливостта ви и точността на удара. Удряйте крушата многократно с лявата си ръка, за да тренирате своя ляв внезапен удар. Това е може би най-важният удар в бокса, защото може да зашемети противника ви, а също и да ви помогне да подобрите останалите си удари.  С една минута почивка между рундовете това отнема 11 минути.

Удряйте бързата боксова круша.

Стъпка 2

Удряйте боксовия чувал, за да развиете силните си удари. Боксьорите бързо научават, че трябва да използват цялото си тяло, когато удрят боксовия чувал, защото ще наранят ръцете си, ако само ги люлеят. Силните удари започват от краката и минават през средната част на тялото и основните мускулни групи. Освен това трябва да
използвате горната част на тялото и раменете, преди да пуснете цялата тази сила да мине през ръцете. Удряйте боксовия чувал три пъти в три минутни рундове, за да подобрите силния удар. Почивайте една минута между рундовете. Ще приключите за общо 11 минути.

Удряйте боксовия чувал, за да развиете силните си удари.

Стъпка 3

Скачането на въже увеличава скоростта, бързината, атлетизма и издръжливостта. Въжето е използвано от боксьорите още от началото на 20-ти век. Боксьори като Шугър Рей Робинсън, Мохамед Али и Мани Пакуайо са използвали скачането на въже, за да усъвършенстват своите инстинкти. То ще ви помогне да изгорите калории и така да влезете в най-добрата възможна форма. Скачайте на въже в два пъти в сесии по шест минути с една минута почивка. Това са общо 13 минути.

Скачането на въже увеличава скоростта, бързината, атлетизма и издръжливостта.

Стъпка 4

Направете спаринг срещу опонент с тегло, ръст и опит, подобни на вашите. Без значение колко много работа сте свършили в залата и колко добре можете да удряте бързата боксова круша, няма да имате истинска представа за това как се справяте на ринга, докато не се изправите срещу противник. Спаринг за шест три минутни рунда. През това време носете боксова каска и боксови ръкавици. Така ще получите представа колко добре можете да давате удари с ръце и да се защитавате. С една минута почивка между рундовете, това са 23 минути.

Направете спаринг срещу опонент с тегло, ръст и опит, подобни на вашите.

Вие сте тук:Начало Arrow Статии Arrow Тренировки и упражнения Arrow Едночасова тренировка по бокс