Каталог Бойни изкуства

Добавете Вашия клуб в Каталога за бойни изкуства, като попълните формата. За повече информация, моля свържете се с нас.

Какви упражнения могат да ви помогнат да увеличите ръста си?

Какви упражнения могат да ви помогнат да увеличите ръста си?Разтягането може да е най-полезното упражнение, което да ви помогне да увеличите ръста си. То може да издължи гръбначния стълб, да подобри стойката, да намали отрицателните гравитационни усилия и да увеличи подвижността. Многобройни йога пози нежно разтягат гръбначния стълб, което подобрява позата и същевременно увеличава ръста. Според „Yoga Journal” те могат да помогнат на хора във всякакво физическо състояние, включително и на тези, които са били прегърбени години наред. Прочетете нататък, за да разберете кои са някои основни пози, техники и упражнения, с които можете да започнете.

Разтягане на глезена в посока навътре

Според Wellness.com, разтягането на глезените може да помогне да увеличите ръста си. Легнете погръб на твърда повърхност с изпънати крака. Фокусирайте погледа си върху точка на тавана. Бавно и внимателно обтегнете десния си крак към левия. В това време бавно и внимателно  обтегнете левия си крак към десния. При правилно изпълнение ходилата ви ще са обърнати едно към друго. Не мърдайте краката си, а само глезените. Задръжте в обтегнато положение за 20 секунди. Върнете краката в изходна позиция. Починете си 10 секунди. Повторете упражнението 10 пъти.

Основно навеждане на горната част на тялото

Изпълняването на йога поза, при която се навежда горната част на торса може да се използва като начално упражнение, което да спомогне за увеличаването на ръста. Според „Yoga Journal”, по-познатото като „навеждане напред  упражнение за дишане, необходимо за изпълнението на позата, разбива йога позата до най-простия й вариант и може да се използва за начална точка при хора, които не са свикнали да тренират или като вид адаптирано упражнение за хора с физически проблеми. Седнете на твърд стол или застанете прави с крака, раздалечени на ширината на раменете. Бавно вдишайте възможно най-дълбоко. Бавно стегнете коремните мускули докато леко издишате. 

Докосване на пръстите на краката

Докосването на пръстите на краката може да увеличи ръста ви. Според „Yoga Journal”, изпълнението на йогийско навеждане напред, познато като „докосване на палеца” включва изправен стоеж с крака, раздалечени на ширината на раменете. Вдишвате дълбоко, стягате коремните мускули. Бавно и внимателно навеждате горната част на тялото напред, докато бавно издишате. Наведете се колкото можете по-напред и усетете разтягането в ахилесовите сухожилия зад коляното. Поставете ръцете си на пода, ако е възможно. Задръжте в тази поза 15 секунди. Бавно се върнете в изправена позиция. Починете си 10 секунди. Повторете упражнението 10 пъти.

Леко разтягане на гърба

Различни йога пози могат да се използват като упражнения за увеличаване на ръста. Разделянето на сложни пози на прости компоненти може да помогне да напреднете и да изпълнявате по-трудни пози. Дълбокото дишане играе съществена роля по време на йогийските упражнения, защото може безопасно да мобилизира удължаването на гръбначния стълб, движенията с навеждане и извъртане. Започнете внимателно, като изпълнявате навеждането назад или в легнало положение по гръб с изпънати крака или седнали изправени в твърд стол. Бавно вдишайте докато повдигате гръдния кош, като го движите в посока, отдалечаваща се от пъпа. Задръжте за 5 секунди. Бавно издишайте. Починете си 10 секунди. Повторете два пъти.

Вие сте тук:Начало Arrow Статии Arrow Тренировки и упражнения Arrow Какви упражнения могат да ви помогнат да увеличите ръста си?