Каталог Бойни изкуства

Добавете Вашия клуб в Каталога за бойни изкуства, като попълните формата. За повече информация, моля свържете се с нас.

Тренировка за скок

Тренировка за скокАко искате да скачате високо и на далече ето един добър начин за обучение. Добрият скок изисква цялото тяло да се вкючи при възходящите движения и да се използва цялата сила която е възможна. Както и приземяването е също толкова важно в цялата верига от действия. Скокът използва краката, но също така се включват коленете, бедрата, гърбът, ръцете и главата. Един добър начин да се тренира скокът е тай да се раздели на отделни компоненти. Като всеки един да се прибавя към другият.


Прави това с боси крака за да почустваш какво се случва. Започнете с разгрявка и затопляне на мускулите. Патешкото ходене е най-добрия начин за подготовка на краката. Правете това в рамките на 5 минути. От стоеж прав вдигайте краката на пред и на горе минимум 25 пъти, а максимум 50 пъти.

Следващото което може да направите е да скачате само с пръстите на краката. Отначало скока няма да е с голяма височина. Опитайте да го направите 10-15 пъти.

Между всяко упражнение трябва да правите почивка от около минута.


Сложете ръце на кръста наклонете се леко назад и приклякайте. Направете това упражнение около 20 пъти.

Повдигане и накланяне на главата назад така, че да виждате ръцете си в горна позиция.

Направете го около 10 пъти.

Притиснете колене към гърдите като легнете по гръб и повдигайте главата към коленете. По този начин гърбът ще изпълнява своята работа при скоковете.

Също така правете скокове на един крак. Упражнението спомага за подготовка когато се прави скок от движение от една височина на друга. Тогава натоварването на единият крак е повече отколкото на другия.

Вие сте тук:Начало Arrow Статии Arrow Тренировки и упражнения Arrow Тренировка за скок