Каталог Бойни изкуства

Добавете Вашия клуб в Каталога за бойни изкуства, като попълните формата. За повече информация, моля свържете се с нас.

Киокошин Карате

Киокошин КаратеКарате е бойно изкуство, но за много хора това е начин на живот. Суровата физическа подготовка в карате е естествено свързана с психологическата и затова карате е метод за уединение на тялото и духа.

Киокушин е стил карате създаден от Сосай Масутатсу Ояма. Киоку - означава върховен (основен), Шин - истина или реалност, Кай - организация.

Основателят на киокушинкай, Масутатсу Ояма, 10 дан, е наричан "легенда на своето време". Роден е на 27.07.1923г. в Корея. Започнал е изучаването на бойни изкуства с китайско кемпо когато е бил на 9 год. През 1938г. отива в Япония, където изучава Джудо. Започва карате тренировки при Гичин Фунакоши.

Тренира усърдно всеки ден и на 18 год. защитава 2-ри дан. Продължава своите тренировки при майстор Соней Чу, който го насърчава да усъвършенства духа и тялото си в планината Минобу. Там той решава да посвети изцяло живота си на карате.

След като се завръща, Ояма печели първия общонационалния шампионат на Япония, като нокаутира всичките си противници. След още един период на тренировки в планината Ояма, убеден в своите умения предизвиква множество школи, демонстрира схватки с бикове (общо 52, от които 49 със счупени рога и 3 убити). Ояма станал известен като “Ръката на Господ”.

Киокошин Карате Сосай Ояма - 1 Киокошин Карате Сосай Ояма - 2 Киокошин Карате Сосай Ояма - 3 Киокошин Карате Сосай Ояма - 4

Сосай Ояма основава Киокушин Карате през 1964г. и е построено Хонбу Дожо в Токио, което служи за седалище на Киокушинкайкан.

Киокушин печели популярност като "най-силното" карате в над 120 срани по света, а неговите последователи са повече от 10 милиона.

Масутатцу Ояма почива през 1994 г. на 70 годишна възраст.