Каталог Бойни изкуства

Добавете Вашия клуб в Каталога за бойни изкуства, като попълните формата. За повече информация, моля свържете се с нас.

Капоейра - Ритуал роден от Свободата

Капоейра - Ритуал роден от Свободата

Войни, които са принудени да оцеляват и жадуват за свободата си

Ритуали от различни племена, които понякога са войнствени, понякога доста миролюбиви, но всичките те са съпроводени с музика. От тях се е зародила и капоейра. Тя със сигурност е била много различна от тази, която познаваме днес. През вековете е еволюирала, привнасяйки умения от други бойни изкуства или бойни умения – индианските борби и ползването на ножовете, португалските и европейските умения на моряците за боравене с нож и палка, африканските акробатични поваляния с крака и т.н. и т.н. Бели, черни, червени, жълти, всички те са оставили по нещо в капоейра.

С времето, капоейра постепенно се развива и осъвременява. Но в основата й се запазва африканската музика, песни и ритуали. Капоейра е изключително красива за гледане. Магическите движения и извивки на тялото, под ритмите на биримбаото и пандейрото (традиционните инструменти в капоейра), са много завладяващи, както за хората които ги изпълняват, така и за тези които ги наблюдават. Капоейра, като всяко едно бойно изкуство е и философия. Смята се, че хората, които играят капоейра привличат положителната енергия на Вселената.

Днес, бойното танцово изкуство е част от културата в Бразилия и много популярно в цял свят. Разпространена е в САЩ, Франция, Англия, Холандия, Италия и други страни. В тези държави, капоейра е неразделна част от програмите за обучение на различни училища, университети, клубове и военни организации. Елементи от това изкуство са се превърнали в част от движенията на съвременните модерни танци като брейк, рап и хип-хоп. Освен чуството на позитивна енергия, което носи, капоейра действа и на физиката. Тя укрепва и засилва мускулатурата, повишава гъвкавостта, развива чуството за ритъм, балансира кръвообращението, изгаря калориите. В днешно време много хора заменят фитнес залите и джогинга с тренировки по капоейра.

Вие сте тук:Начало Arrow Статии Arrow История на бойните изкуства Arrow Капоейра - Ритуал роден от Свободата