Каталог Бойни изкуства

Добавете Вашия клуб в Каталога за бойни изкуства, като попълните формата. За повече информация, моля свържете се с нас.

Национален шампионат по Карате Шинкиокушин за мъже и жени от 10 март 2013 – Ката и Кумите

Национален шампионат по Карате Шинкиокушин за мъже и жени от 10 март 2013 – Ката и КумитеНа 10 март в столичната зала „Сиконко“ състезатели от цялата страна премериха сили в дисциплините Ката и Кумите на Националния шампионат по Карате Шинкиокушин за мъже и жени.

Шампионата бе и етап от селекцията за национален отбор на ФБК Шинкиокушин. Домакините от „Канку-кай“ се бяха постарали да създадат ведра обстановка, а препълнената зала допринасяше много за това. Традиционно в почивките преди финалите имаше атрактивно изпълнение на мажоретките към СУ „Климент Охридски“ и на най-малките каратеки на клуба домакин, които предизвикаха бурните аплодисменти на публиката. Всички участници показаха добра подготовка и висок боен дух.

В дисциплината Ката безспорни шампиони станаха сенсей Елена Башкехайова и сенпай Иван Нондов – и двамата дългогодишни участници в дисциплината у нас и на международните татамита.

Много емоции предизвикаха срещите в Кумите. Преобладаваха младите състезатели, много от които с богат състезателен опит. Всички бойци показаха отлична подготовка и издръжливост. На една от полуфиналните срещи сред двете продължения, кантар и последната 2-минутна финална битка публиката аплодира състезателите още преди съдиите да обявят решението си, защото двамата бойци направиха една от най-красивите срещи и с високия си боен дух показаха защо карате е красиво, дори и когато е по спортен правилник.

Тази година жените се състезаваха в отворена категория. Шампион стана Иванка Делева от АСКК „Тракия“ Пловдив, която все още е при девойките, но с това си участие натрупа ценен опит. Иванка получи купата за най-техничен състезател. При мъжете най-технитен състезател стана също състезател на АСКК „Тракия“ Пловдив – Николай Вършилов.

Сега за избраниците на старши треньора на националния отбор шихан Попов предстоят подготвителни лагери. А подготовката на сенсей Валери Димитров и сенпай Яница Стефанова за Световната купа в Литва през април тази година върви по график. „И двамата са в добро здраве и стриктно спазват графика си. Сигурен съм, че ще представят страната ни достойно.“ – сподели шихан Попов.

За младите каратеки до 12 години и за кадетите ни предстои първото състезание за тази година, което ще бъде на 30 март, а домакин е най-голямото карате дожо в България – АСКК „Тракия“ гр. Пловдив. Успех в подготовката.

Вие сте тук:Начало Arrow Статии Arrow Интересно Arrow Национален шампионат по Карате Шинкиокушин за мъже и жени от 10 март 2013 – Ката и Кумите