Каталог Бойни изкуства

Добавете Вашия клуб в Каталога за бойни изкуства, като попълните формата. За повече информация, моля свържете се с нас.

Правилник на Бълграската Федерация по ММА

Правилник на Бълграската Федерация по ММАОБЛЕКЛО

Бойците имат право да носят наколенки, налакътници и наглезенки, но без метални части по тях. Имат право да носят бинтове под ръкавиците, като бинтовете трябва да бъдат прегледани и одобрени от служител на федерацията. Чифт бойни ръкавици ще бъдат предоставени за ползване от организаторите. Обувки, тип „борцовки” или „самбовки” са позволени. Задължително е носенето на гума за зъби и предпазна кора за слабините. До 18 години ще се носят каски,протектори на пищялите , и обичайните ръкавички ,кора за слабините и гума за участници над 18 год. каска протектори кора и гума.

СЪДИЙСТВО:

Мачовете по ММА ще бъдат съдийствани от трима ( 3 ) съдии. Един на ринга и двама отстрани на ринга. Системата за точкуване е следната: 

10-10 когато и двамата играчи се представят еднакво;

10- 9 при малка разлика ( добри атаки, агресивност, добра защтита);

10- 8 видима разлика в действията ( нок даун, почти завършени ключ или душене);

10-7 очевидна разлика (няколко нок дауна);

10-6 безспорна разлика;

НАЧИНИ ЗА ПОБЕДА:

Нок аут, събмишън ( подчиняване чрез ключ или душене ), отказване на един от играчите, хвърлена кърпа от ъгъла на ринга, съдийско решение и дисквалификация.При сериозен удар съдията има право да спре срещата да изброи до 8 и да продължи срещата или да я прекъсне.

ЗАБРАНЕНИ ТЕХНИКИ:

Удари с глава, удари с лакти, удари по тила и в гръбнака на противника, удари в слабините. Бъркане в очите и в устата, захващане на пръстите(късането на хват посредством захващане и извиване на пръстите на ръката на противника. Позволено е захващането на поне 4 пръста едновременно и на едната ръка а не 2 по 2 на двете ръце). Драскане с нокти, захващане на кожата, хапане, бъркане в уши, нос, очи. Използване на въжетата и захващане на дрехите на противника. Ако боецът носи борцовки или самбовки, същият няма право да нанася ритници в главата на своя противник. Умишлено хвърляне на противника на глава. Изхвърляне на противника извън ринга. До 18 години във стойка нямат право на колена - а в партер са забранени ударите(само граплинг) за участници над 18 год.отново няма да има колена в главата от стойка а във партер няма никакви колена и няма удари в главата (само по трупа)

СЛУЧАИ НА ДИСКВАЛИФИКАЦИЯ:

Лошо поведение спрямо съдия, играч ( опонент ) или публика. Неспортсменско поведение. Фалове и неспазване на правилата. Играч може да бъде дисквалифициран и в случай че неговият треньор или член на неговия екип се държи против правилника на състезанието. При нагласен мач и двамата състезатели ще бъдат дисквалифицирани.

Вие сте тук:Начало Arrow Статии Arrow Интересно Arrow Правилник на Бълграската Федерация по ММА