Каталог Бойни изкуства

Добавете Вашия клуб в Каталога за бойни изкуства, като попълните формата. За повече информация, моля свържете се с нас.

Бойното искуство е начин да запазиш мира в живота си

Бойното искуство е начин да запазиш мира в живота сиБойното искуство е начин да запазиш мира в живота си. Когато започвах да тренирам една жена ми каза, че то ще ми помага и в живота, тогава не знаех какво иска да каже, но сега откривам отговора. Винаги съм мислила, че да знаеш бойно изкуство просто ти помага да си по-силен в битка. Сега знам, че не това е тайната на бойните изкуства. Тя е много по-дълбока и не всеки успява да стигне до нея, защото малко успяват да победят най-големия си враг – самите себе си. Човек сам си поставя оковите на съзнателния свят, сам избира какво да може и какво - не, в какво да вярва и в какво – не. Бойното изкуство ни помага да скъсаме тези вериги от предразсъдъци, засилва вярата в самите нас и във възможностите, които всъщност са неограничени.

Помага ни да приемаме света такъв, какъвто е, без да робуваме на догми и табута. Учи ни да уважаваме дргуте, дори да не ги харесваме. Ние не сме богове и не можем да обичаме всички и всичко, поне аз не мога, но мога да ги уважавам заради това което са. Не е нужно да харесваме другите просто ги приемаме с техните дарби и недостатъци, без да си позволяваме да ги съдим. Истинските войни освобождават съзнанието си от желанието да контролират света. Знаят че не могат и го приемат, но знаят че могат да контролират живота си. Истинските войни успяват да се насладят на щастието, защото вярват, че то е възможно и зависи само от тях самите. Чрез бойното изкуство всички ние се учим да разчитаме на себе си, но да не отхвърляме другите. Помага ни да задържим хората, които искат да са част от живота ни, защото сме се научили да се борим със страха.

Живота вече не е борба за оцеляване, а борба със себе си, да го изживееш без да се срамуваш. Истинските войни познават срама и защото го познават се борят с него. Малко са онези, които признават, когато грешат и още по-малко онези, които се учат от грешките си. Бойното изкуство ни помага да превърнем срама от грешките в поука и така да учим сами себе си.

Didi_R

Вие сте тук:Начало Arrow Статии Arrow Интересно Arrow Бойното искуство е начин да запазиш мира в живота си