Каталог Бойни изкуства

Добавете Вашия клуб в Каталога за бойни изкуства, като попълните формата. За повече информация, моля свържете се с нас.

Кобрата: Може да защитя титлите си в София, пред българска публика

Кобрата: Може да защитя титлите си в София, пред българска публика

Кубрат Пулев може да защитава двата шампионски пояса - на Европейския боксов съюз и интерконтиненталния на Международната боксова федерация, с мач в София в многофункционалната зала „Арена Армеец”.

На пресконференция Пулев разкри, че вече е водил разговори със своя мениджър и не би имало проблем да се организира някои от следващите му двубои да бъде в София.

"Би било хубаво да защитя титлите си тук, в София. Имаме хубава зала и съм сигурен, че ще я напълним, защо не? Това е въпрос на време. Така ще зарадваме българската публика на живо. Няма проблем от страна на моя мениджър, говорил съм и с организатори тук", каза Кубрат Пулев, цитиран от БТА.

Той очаква следващият му мач, с който ще защитава двата шампионски пояса, да бъде през есента.

"Сега ще се отдам на заслужена почивка, после ще подкрепя брат ми Тервел на Олимпиадата. Септември-октомври може би ще има мач за защита на двете ми титли. Но едва ли следващият ми мач ще бъде с някой от братята Кличко. Те са хора като нас, просто сега са на високо ниво, но това няма да бъде вечно, ще дойде момент, в който ще загубят. Смятам, че двамата много внимателно наблюдават развитието ми", каза още Кобрата.

Той определи мача си с Александър Димитренко като най-тежкия до момента.

"Може би вие мислите, че този мач не е бил труден, защото нямам толкова аркади и синини. Тежестта на тоя мач не е в аркадите. Това беше най-тежкият мач, защото всичко беше заложено на него. Залогът беше много голям, защото ако бях загубил,  губех всичко. Това беше най-трудният ми противник.  Стига само аз съм получавал аркади, нека и другите да ги  получават. Но това е бокс, ударите са тежки, ръкавиците са малки, почти като на свободните боеве. Когато подготовката е правилна, резултатите са налице", коментира Пулев.

"И двете титли ме радват много, те са исторически за България. Радвам се, че хората ме подкрепят. За да тренираш  професионално този спорт, трябва да си се прежалил малко или  много. Затова не трябва да ме е страх. Само от приятелката ми Андреа може да ме е страх", каза още Кубрат Пулев.

Вие сте тук:Начало Arrow Статии Arrow Интересно Arrow Кобрата: Може да защитя титлите си в София, пред българска публика