Каталог Бойни изкуства

Добавете Вашия клуб в Каталога за бойни изкуства, като попълните формата. За повече информация, моля свържете се с нас.

Брейк, жонглиране и бойни изкуства на тийнфеста „Всичко за деца и младежи“ в Русе

Брейк, жонглиране и бойни изкуства на тийнфеста „Всичко за деца и младежи“ в РусеТийнфест „Всичко за деца и младежи“ се проведе на 9.06.2013 в Парка на младежта.  За инициативата беше построена сцена, на която различни танцови формации представиха модерни форми на младежки танци, продукт на спецфичната западна градска субкултура от последните десетилетия.

Под шатрите в градинката между алеите, водещи от Вазата към стълбите по посока Музея на транспорта, бяха „изградени“ ателиета, в които малчуганите имаха възможност да усвоят китайско жонглиране, японски шах, различни хватки от бойни изкуства и други умения.

Алеята пък беше превърната в своеобразно ателие на художници на графити, които рисуват творбите си върху специално поставени за целта плоскости.

Тийнфестът е част от проявите на второто издание на фестивала за съвременна градска култура „Аз, Градът“, който пък е част от кандидатурата на Русе за европейска столица на културата през 2019 г.

На форумът могажаха да се видят още Римският пазар на крепостта „Сексагинта Приста“, инсталацията-пърформанс на кея „Русе – град новатор“,  в Парка на младежта се проведе Рок фест, а на ул. „Иван Вазов“  аудиовизуалният пърформанс „Градът и реката“.

В близост до тийнфеста пък, до Зала „Филхармония“ (Дома на културата),  се проведе фестивалът „Шарено хоро“, организиран от БЧК и Съюза на пенсионерите 2004, с благотворителна цел и с участието на самодейци от Русенско.

Вие сте тук:Начало Arrow Статии Arrow Интересно Arrow Брейк, жонглиране и бойни изкуства на тийнфеста „Всичко за деца и младежи“ в Русе