Каталог Бойни изкуства

Добавете Вашия клуб в Каталога за бойни изкуства, като попълните формата. За повече информация, моля свържете се с нас.

Генералният секретар на ООН с черен колан по таекуондо

Генералният секретар на ООН с черен колан по таекуондо

Служителите на ООН ще трябва да внимават от сега нататък да не ядосат Бан Ки-мун, тъй като генералният секретар на световната организация получи почетен черен колан за 10-и дан по корейското бойно изкуство таекуондо, съобщава Ройтерс. 

Макар да не е ясно дали 68-годишният Бан може да чупи тухли с голи ръце, Световната федерация по таекуондо заяви, че връчването на черния колан е отражение на общите цели и ценности, споделяни от нея и ООН. 

"Черният колан е всепризнат символ за майсторство в бойните изкуства и с връчването му на генералния секретар искаме да покажем, че ценностите на нашата федерация съвпадат изцяло с ценностите, изповядвани от ООН", се казва в изявление на федерацията. 

Черен колан за девети дан е по принцип най-високото ниво, но почетни черни колани за десети дан се връчват на личности за приноса им към бойното изкуство или към обществото като цяло, пояснява Ройтерс. Преди Бан Ки-мун носители на черен колан за десети дан по таекуондо станаха председателят на МОК Жак Рох и предшественикът му Хуан Антонио Самаранч.

Вие сте тук:Начало Arrow Статии Arrow Интересно Arrow Генералният секретар на ООН с черен колан по таекуондо