Каталог Бойни изкуства

Добавете Вашия клуб в Каталога за бойни изкуства, като попълните формата. За повече информация, моля свържете се с нас.

Руски митрополит специалист по бойни изкуства

Руски митрополит специалист по бойни изкустваВятският и Слободски митрополит Марк от Московска патриаршия участва в документален филм на православния канал "Союз", в който демонстрира владеенето на бойни изкуства на високо ниво. Във филма митрополитът разказва за патриотичното възпитание на войниците и демонстира различни техники за защита. "Разбира се, по-добре е да се избягва конфликтът с всеки противник и сложните ситуации да се решават по мирен път", казва митр. Марк.

Владиката от дълги години се занимавал с бойни техники и поддържал връзка с организацията "Единоборството на Древна Русия "Система"". Те пропагандират методика на обучение и възпитание, където физическите, психологическите и духовните упражнения се прилагат на война в еднаква степен. "Да възпиташ войн означава не просто да го научиш да ползва оръжие, а да умее да защитава другите или да бъде способен да жертва себе си заради друг човек".

На въпроса за различните техники на бой митр. Марк отговаря: "Бог е създал човека по свой образ и подобие. Има направления на елена, мечката, змията, жерава... И тогава аз задавам въпрос, трябва ли човек да принизява съзнанието си до нивота на млекопитаещи или птици? Навярно не, човек не бива да се отъждествява с животните".

Необичайното хоби на руския митрополит изненадало зрителите на предаването, което се радва на огромна популярност и ще бъде излъчено отново.

Вие сте тук:Начало Arrow Статии Arrow Интересно Arrow Руски митрополит специалист по бойни изкуства