Каталог Бойни изкуства

Добавете Вашия клуб в Каталога за бойни изкуства, като попълните формата. За повече информация, моля свържете се с нас.

Българския отбор по бокс на европейското

Българския отбор по бокс на европейското

"Великолепната седморка" на България ще се боксира на европейското

"Целите винаги са били едни - колкото се може по-добро представяне, каза Красимир Инински. Отборът ни е млад - седем момчета, но се надявам като се върнат да ги наричаме "Великолепната седморка". Красимир Инински информира журналистите, че носителят на бронзов олимпийски медал от Лондон-2012 и спортист номер 2 на България за миналата година Тервел Пулев се е готвил за предстоящето европейско първенство в Москва.  "Тервел Пулев бе в Москва на базата Чехов, кдето игра спаринги с руските световни шампиони за професионалисти Денис Лебедев и Александър Поветкин, както и с техните спаринг-партньори", каза Инински. 

На въпрос на журналиста Бойко Оков 
"Как се чувства Симеон Чамов след тежкия нокаут на Странджата?", Красимир Инински отговори с усмивка: "Цветущо", а след това допълни сериозно: "Радостно е, че въпреки многото спаринги засега няма контузени в нашия национален отбор". 

Красимир Инински информира журналистите, че четирима известни български боксьори - Борис Георгиев, Спас Генов, Тервел Пулев и Александър Александров имат договори за участие в срещите от професионалния проект на Международната федерация по бокс /АИБА/ и че европейският шампион от Пловдив-2006 и бронзов олимпийски медалист от Атина-2004 Борис Георгиев по всяка вероятност ще се боксира в 8-рундов професионален мач през юни в Република Корея. 

Генералният секретар на БФБ Стела Стоянова запозна журналистите с промените в съдийството на европейското първенство - от петимата странични съдии в последния момент ще се избират трима, които ще определят победителя. Те ще точкуват както в професионалния бокс - 10 точки за победителя в рунда, тоест - 10:9, 10:8,10:7 и т.н. в зависимост от това как са преценили рунда. На европейското първенство в Минск боксьорите за последно ще играят мачовете си с предпазни каски.

На пресконференция в Националния пресклуб на БТА президентът на Българската федерация по бокс /БФБ/ Красимир Инински съобщи състава на българския национален отбор за европейското първенство в Минск /Беларус/ от 1 до 8 юни.

Вие сте тук:Начало Arrow Статии Arrow Интересно Arrow Българския отбор по бокс на европейското