Каталог Бойни изкуства

Добавете Вашия клуб в Каталога за бойни изкуства, като попълните формата. За повече информация, моля свържете се с нас.

В близко бъдеще няма да видим Муай тай на Олимпийските игри

В близко бъдеще няма да видим Муай тай на Олимпийските игриСлед изключването на борбата от Олимпийски игри, феновете на бойните изкуства се запитаха дали друг боен спорт ще заеме нейното място. За известно време един от най-атрактивните бойно спортове в света - Муай Тай бе смятан за водещ кандидат.

Но собственикът на Bangkok Post и член на Международния олимпийски комитет Nat Indarapana е на съвсем различно мнение. Според него в близко бъдеще няма да видим тайландския спорт на Олимпийските игри.


"Муай Тайът е изключително популярен, но има сериозни проблеми със системата за съдийство,  безопасността и допинг контрола. Друга важна крачка, която трябва да се направи е да има по-голямо участие на жените бойци в състезанията, и не на последно място спортът е раздиран от вътрешни конфликти и различни лобита. За това силно се съмнявам в скоро време да бъдат включени в Олимпийските игри. От IFMA ще трябва да положат доста усилия, за да се случи това.".

Преди време Международната федерация по Муай Тай - IFMA настоя за включване на спорта в Олимпийските игри, но МОК отклониха това предложение.

Вие сте тук:Начало Arrow Статии Arrow Интересно Arrow В близко бъдеще няма да видим Муай тай на Олимпийските игри