Каталог Бойни изкуства

Добавете Вашия клуб в Каталога за бойни изкуства, като попълните формата. За повече информация, моля свържете се с нас.

Смесените двубои ММА и граплингът бяха изключени от ФИЛА на конгреса в Москва

Смесените двубои ММА и граплингът бяха изключени от ФИЛА на конгреса в Москва"До 2014 година ще помогнем на тези два вида спорта да стъпят на краката си и да станат самостоятелни, но вече без ФИЛА - каза новият шеф на ФИЛА Ненад Лалович (Сърбия). - За съжаление те никога няма да могат да влезат в програмата на олимпийските игри." Лалович напомни, че на игрите в Рио де Жанейро през 2016 г. борбата ще бъде в същия формат, който е бил и в Лондон - 4 комплекта медали при жените и по 7 при мъжете - свободен и класически стил.

"Нашето предложените пред МОК касае олимпиадата през 2020 година - продължи Лалович. - И то има следната структура. Ще разделим по равно 18 комплекта медали между трите стила. Формулата е шест - шест - шест. Ще съкратим наполовина съдиите, за да можем да променим броя на участниците от 20 на 16 борци. Така ще се ограничим в цифрата от 10 500 състезатели и участници на игрите."

Стан Джедчич пък допълнително разясни новите правила: "Всяка среща ще е в две части по три минути - казва той. - С 30 сек пауза между тях. Допълнително време и клинчове няма да има. В свободната борба, например, ако след втората минута нито един от борците не е взел точка, то съдиите трябва да съгласуват и решат кой е бил по-пасивен. Този същият състезател в рамките на 30 сек трябва да вземе точка. Ако не го стори - точката се присъжда на неговия опонент. Принципен момент - вече няма избутване извън очертанията на тепиха. А системата за точкуване при активност и пасивност ще бъде доработена на тестовите турнири в най-скоро време.

Сега използваме еднодневен формат за състезание в една категория. Но сега ще увеличим времето за сметка на началния час на схватките. Те вече ще започват в 10 часа, а не както досега от 13 часа. Има още два момента, които ще бъдат разгледани в най-скоро време, тъй като членовете на Изпълкома на ФИЛА не стигнаха до единодушие. Първо, дали форматът да състезанието да е в един или два дни за категория. И второ, имаме намерение да въведем система на поставените борци в схемата. Те ще бъдат поставени според ранглистата. Така ще се избегне варианта най-силните борци да се срещат още в първите двубои и да не стигат до финалните схватки.

Членовете на Бюрото не стигнаха до съгласие какъв брой борци да бъдат поставени в схемата. Това също ще се уточни скоро." Световното в Будапеща през септември ще бъде по новите правила, реши конгресът на ФИЛА.

Вие сте тук:Начало Arrow Статии Arrow Интересно Arrow Смесените двубои ММА и граплингът бяха изключени от ФИЛА на конгреса в Москва