Каталог Бойни изкуства

Добавете Вашия клуб в Каталога за бойни изкуства, като попълните формата. За повече информация, моля свържете се с нас.

Новият проект АИБА в професионалния бокс

Новият проект  АИБА в професионалния бокс

С мач на нашия Борис Георгиев стартира новият проект - АИБА професионален бокс (АПБ), научи "Стандарт". Бронзовият медалист от олимпиадата в Атина ще участва в първата иновационна гала на международната федерация в Минск. Срещата е на 6 юни, в 8 рунда, а противникът му ще бъде ясен до дни. Благодарение на бързата реакция на българската централа Борето заминава в неделя с националния отбор за лагера в Турция. После тимът ще се подготвя в Беларус, непосредствено преди европейското първенство. Всички боксьори, които се включат в АПБ, получават шанс да се бият на олимпиадата в Рио де Жанейро. На практика Георгиев също може да атакува Игрите през 2016.

"Ако се развива добре и има успехи, ще се борим за олимпийска квота. Сега трябва да влезе във форма за големия му мач след един месец, тъй като той става пионер на революционните промени в бокса", заяви националният треньор Михаил Таков. 

Договори към АПБ са подписали още Спас Генов, Тервел Пулев и Александър Александров. Последните двама ще участват на европейското в края на май, докато Борето и Спас нямат право. По новите правила в Рио ще се играе бокс 3 по 3 минути. 150 състезатели ще се подбират на олимпийски квалификации и още 100 ще идват от АПБ. Вчера, навръх своя имен ден, Борето откри в родния му квартал "Факултета" боксов клуб "Борис Георгиев". Събитието уважиха кметът на "Красна поляна" Иван Чакъров, президентът на федерацията ни Красимир Инински и националните треньори Палми Ранчев и Мишо Таков. 

"Бъдете истински мъже. Никога не омеквайте на ринга, защото после ще го направите и в живота. Добре дошли в нашето боксово семейство. Вие сте неговото богатство", сподели с бъдещите шампиони Инински.

Вие сте тук:Начало Arrow Статии Arrow Интересно Arrow Новият проект АИБА в професионалния бокс