Каталог Бойни изкуства

Добавете Вашия клуб в Каталога за бойни изкуства, като попълните формата. За повече информация, моля свържете се с нас.

Живот с Капоейра

warrior-jivot-s-kapoeiraКапоейра не е само спорт, тя е стил и начин на живот, философия и съществуване. Капоейра съчетава в себе си физическото с духовното, музиката със спорта, баланса и равновесието. Целта на Капоейра не е, да защитиш себе си чрез насилие, а по-скоро чрез пренасочването и избягването на насилието.

Капоейра има своя собствена философия. Тя учи на уважение, самоконтрол, положителна нагласа към живота. От друга страна капоейра дава възможност на човек да опознае възможностите на тялото си и да преоткрива артистичността си. Музиката, която е неин основен елемент, създава усещане за ритъм и развива скрити музикални заложби.

Капоейра практиката подобрява значително физическото и психическо равновесие и баланс, укрепва мускулатурата и гъвкавоста на сухожилията, развива целия опорно-двигател апарат и повишава устойчивостта на организма на натоварване. В практиката се включва свирене на ударни музикални инструменти и учене на традиционни песни с лесен за запомняне текст на бразилски португалски език, като това развива усет за ритъм и музикално изразяване.

Вие сте тук:Начало Arrow Статии Arrow Интересно Arrow Живот с Капоейра