Каталог Бойни изкуства

Добавете Вашия клуб в Каталога за бойни изкуства, като попълните формата. За повече информация, моля свържете се с нас.

Как майка с две деца побеждава РАКА с бойни изкуства

Как майка с две деца побеждава РАКА с бойни изкуства?Майка на две деца твърди, че е победила рака благодарение на бойните изкуства. 50-годишната Мишел Беърд била диагностицирана с болестта на Пейджет само два дни преди да положи изпита си за черен колан по Таекуон-до. Разбирайки страшната диагноза, жената отказва да падне духом, отишла на изпита и си взела колана с отличен.Месеци по-късно лекарите й казали, че тя напълно е победила болестта. Сега тя твърди, че именно бойните изкуства са й помогнали да пребори рака с твърд характер и стремеж за борба. “Таекуон-дото ми помогна, даде ми вътрешна сила и желанието да се боря, от които имах нужда, за да се справя с болестта”. 

Мишел, която се е подложила на операция и няколкомесечно лечение, добавя: “Винаги съм била много силен човек, успях да се спра, да си направя равносметка и да помисля: Това е нещо, с което просто трябва да се справя. След два дни ми бе изпита за черния колан и за кратък момент аз си помислих да не отида, но после разбрах, че Таекуон-дото ми е дало причина за концентрация, бях положила много усилия, за да стигна до тук, затова нищо не можеше да ме спре”.

Тя разказва още, че не е казала на инструктора си за рака, не е искала да предизвика съжаление у него. За нейно щастие, тя взима изпита с отличен. “Чувствах се така, все едно че мога да постигна всичко. Дори не си и помислях, че мога да умра. Въобще не смятах, че ракът може да ме победи”, спомня си Мишел, родом от британския Нортън. 

Беърд посетила своя личен лекар, когато забелязала кафеникава течност да излиза от зърната й. След прегледа на нея й било казано, че вероятността тя да е болна от рак е 80% и медиците й направили две биопсии. “Година по-рано имах частична мастектомия, беше ми отстранена една трета от едната гърда. Бях тъжна, все едно че бях изгубила част от моята личност, но знаех, че това трябва да бъде направено. Беше малък, но много опасен тумор. За щастие, нямаше разсейки и лекарите успяха да го извадят. Когато ми казаха, че ракът го няма, аз много се зарадвах, радвах се, че бе хванат навреме”, разказва специалистката по Таекуон-до. 

Чувствах се така, все едно че мога да постигна всичко. Дори не си и помислях, че мога да умра. Въобще не смятах, че ракът може да ме победи Мишел започнала да се занимава с бойния спорт преди пет години, след като преоткрила страстта си от детство заедно със своите дъщери - 17-годишната Алекс и 13-годишната Ели.

Вие сте тук:Начало Arrow Статии Arrow Интересно Arrow Как майка с две деца побеждава РАКА с бойни изкуства