Каталог Бойни изкуства

Добавете Вашия клуб в Каталога за бойни изкуства, като попълните формата. За повече информация, моля свържете се с нас.

Спортни напитки или вода

Спортни напитки или водаВъведение
През последното десетилетие и особено през последните пет години силно се разширява производството на така наречените “спортни напитки”. Всеки месец се появява нова компания и натрапва на пазара някакъв свой продукт, полезен за здравето и подобряващ индивидуалните постижения на спортиста. Това често води до превръщането му мигновено в “бестселър”. Проблемът се състои в това, че и двата, посочени по-горе ефекта, не отговарят на истината! Съществуват редица противоречиви сведения за правдивостта на горните твърдения и дали изобщо има полза от спортните напитки.

Прочети още: Спортни напитки или вода

Кофеинът

КофеинътИдеята да се използва кофеинът като енергийно гориво може да се окаже безкрайно неуместна. Едно от най-забележителните съобщения по проблема за мита за кофеина като енергиен стимулант е представено от Д-р Даян Спиндлър, доктор на науките, доктор по медицина и хранене, доктор на медицинските науки. Смята се, че кофеинът предизвиква психически и физиологически заболявания като хронична умора, смяна на настроенията от една крайност в друга, често свързвани с това, че приемането на кофеин нарушава нормалния сън. Инсомнията се счита за едно от основните отклонения, предизвикани от кофеина. Той, както и много други наркотични вещества променя усещането за благосъстояние у хора, които постоянно консумират кафе, предизвиквайки фази на депресия и дори параноя!

Прочети още: Кофеинът

Витамин F

Витамин FВитамин F е мастноразтворим, състои се от ненаситени мастни киселини (линолеова, линоленова и арахидонова), идващи от храната.

Няма установена препоръчителна доза, но националният изследователски център съветва поне 1% от поеманите калории да бъде под формата на есенциални ненаситени мастни киселини.

Прочети още: Витамин F

Витамин D

Витамин DНеговата липса създава риск за здравето и е често срещана причина за много заболявания и нарушения в организма.
Има три типа на витамин D, а именно: D 1, D2, и D3

Витамин D3 е вид , който може да се произвежда само в кожата, когато е изложена на слънчева светлина. Това е един от малкото витамини, които тялото произвежда само. За да накарате тялото си да произвежда достатъчно количество от този витамин, ви е необходим средно един час седмично излагане на слънчева светлина. Изненадващо, много хора, все още не са осъзнали значението на този витамин.

Прочети още: Витамин D

Няколко факта за добавките

Няколко факта за добавкитеБързи съвети:

Изварата съдържа казеинов протеин, който се разгражда по-бавно от течните такива.

По-добре е, когато сам си правиш протеиновите вафлички (протеин на прах, овес и фъстъчено масло), отколкото да ги купуваш готови.

Хранителните вещества се усвояват по-добре, когато се приемат чрез храната, а не чрез мултивитамин.

"Тези, които просто взимат креатин, а не правят промени в своята програма, не постигат желаните резултати."

Прочети още: Няколко факта за добавките

Вие сте тук:Начало Arrow Статии Arrow Хранителни добавки