Каталог Бойни изкуства

Добавете Вашия клуб в Каталога за бойни изкуства, като попълните формата. За повече информация, моля свържете се с нас.

Правилен хранителен режим

Правилен хранителен режимСпециалистите в областта на диетологията смятат, че правилният режим на хранене предполага прием на храна 4 пъти дневно. Най-обилна следва да бъде закуската, а най-лека вечерята. Това е така, защото закуската дава на организма необходимото количество енергия и хранителни вещества, които ще се изразходят през деня. Такъв подход е удачен, ако първата половина от деня е по-активна за човека. Най-доброто време за хапване сутрин е 2-3 часа след ставане от сън, а най-подходящите продукти са: каши, картофи, пълнозърнест хляб и плодове.

Ако ви предстои тежък физически труд, е желателно да увеличите калоричността на закуската. Вечеряйте възможно най-рано, за да не претоварвате организма през нощта. Количеството храна трябва да бъде достатъчно, за да се засити глада и в същото време да не се преяжда. Консумирането на мазна храна преди лягане може да натовари стомаха. Леките похапвания между храненията е добре да се избягват. През това време е необходимо да се преработи изяденото и да се произведе нов стомашен сок, който да се справи с храната, която ще се консумира по-нататък.

Правилен хранителен режим е онзи, които се вслушва в потребностите на организма. Не е необходимо да ядете, само защото е дошло време за това, ако не чувствате глад. Гладът е сигналът, който подава организма, че е готов да приеме следваща порция храна.

Ако говорим за начин на хранене с цел избавяне от излишни килограми, то следва да се обърне внимание на мазнините в менюто. Намаляване на съдържанието на мазнини и въглехидрати в него допринася за по-ефективното изразходване на енергията. Ако съумеете да постигнете баланс между приетата и използваната енергия, организмът ще бъде здрав, а вие няма да се притеснявате, че ще натрупате килограми. 

статията е взета от hranene.framar.bg 

Вие сте тук:Начало Arrow Статии Arrow Храни Arrow Правилен хранителен режим