Каталог Бойни изкуства

Добавете Вашия клуб в Каталога за бойни изкуства, като попълните формата. За повече информация, моля свържете се с нас.

Две български победи в първия ден на европейското първенство по бокс

Две български победи в първия ден на европейското първенство по боксБългария започна с две победи участието си на европейското първенство по бокс в Минск. Александър Александров и Радослав Панталеев се наложиха над двама сръбски противници. Александров, който завърши пети на олимпийските игри в Лондон в кат. 49 кг., победи с 30:27 Милош Балтич в по-горната категория до 52 кг., а Пантелеев се наложи със същия резултат над Марко Николич в категория до 81 кг.

Европейското първенство се провежда по новите правила и новата система за оценяване. Тримата странични съдии от Канада, Хърватия и Аржентина, определени в последния момент, дадоха предпочитанията си за Александров. Същото се случи в мача на Панталеев. "Резултатът от първия ден на европейското първенство по бокс е: България - Сърбия - 2:0", коментира за БТА главният треньор на българските национални отбори Михаил Таков.

"И Сашо, и Радо познаваха си противниците. Александров два пъти е побеждавал Балтич, а Радо Панталеев победи Николич преди един месец на турнира в Белград. Сега обаче им предстоят по-трудни срещи", каза той.

Александров в понеделник ще играе срещу световния вицешампион от 2011 г. Андрю Селби. Същия следобед Панталеев ще се боксира с Хръвойе Сеп от Хърватия, който е поставен в схемата на категорията и беше свободен в първия кръг.

Утре на ринга в Минск ще се качат още двама български боксьори - във вечерния сеанс Стефан Иванов (категория до 56 кг.) ще се боксира с украинеца Микола Буценко, а също във вечерния сеанс Симеон Чамов в категория до 69 килограма ще срещне латвиеца Еймантас Станионис.

Вие сте тук:Начало Arrow Новини Arrow Две български победи в първия ден на европейското първенство по бокс