Каталог Бойни изкуства

Добавете Вашия клуб в Каталога за бойни изкуства, като попълните формата. За повече информация, моля свържете се с нас.

15-ти Карате турнир Грифон

15-ти Карате турнир Грифон

На 25-и май, в зала „Младост” се проведе традиционния XV-ти карате турнир за деца от детските градини, организиран от КБИ „Грифон” с треньори сенсей Антон Въндев и сенсей Теодора Въндева. Близо 40 деца придружени от роднини и приятели станаха рано в съботното утро и в 9 часа вече бяха готови за битки и забавления. Официален гост на мероприятието бе г-жа Дина Димитрова - старши експерт по предучилищно възпитание в РИО Сливен.

С духовити закачки и коментари водещият Драгомир Димитров още в началото успя да освободи децата от всички притеснения и постепенно турнирът се превърна в истински празник на бойния дух и победа над собствените страхове.

Всеки участник изяви уменията си в шест различни дисциплини:

  1. Основни техники в карате.
  2. Бойни приложни техники, в които децата разиграват уговорени схватки с противник.
  3. Двубой с меки пръти от полиетиленова пяна.
  4. Двубой със захванати за корема балони, като целта е да спукаш противниковия балон.
  5. Свободен двубой, с каски, ръкавици и нагръдници.
  6. Таме шивари - чупене на дъски с голи ръце.

В края се включиха дори и родителите. Няколко смели майки и татковци излязоха на бойното поле, за да проверят дали чупенето на дъски е чак толкова лесно, колкото изглежда и да влязат в двубой с пръти.

Имаше спечелени и загубени битки, но голямата победа бе за всички участници, преодолели страховете си и взели участие в този наистина весел карате празник. Затова на финала всеки си тръгна с грамота за участие в турнира.

Вие сте тук:Начало Arrow Новини Arrow 15-ти Карате турнир Грифон