Каталог Бойни изкуства

Добавете Вашия клуб в Каталога за бойни изкуства, като попълните формата. За повече информация, моля свържете се с нас.

Поредни загуби за Котоошу и Аоияма

Поредни загуби за Котоошу и АоиямаКалоян Махлянов-Котоошу пропусна поредна възможност да защити ранга си "одзеки" и неговата съдба ще се решава в последния ден на летния турнир "Нацу башьо" в токийския дворец "Кокугикан". В предпоследния 14-и кръг Калоян бе победен от Шоходзан и сега е с баланс 7-7. Тъй като е в положение "кадобан" и се нуждае от 8 бели точки, Българският Гъливер утре трябва задължително да победи "одзеки" Какурю.

В противен случай той ще бъде разжалван в йерархията, а за да си върне титлата, ще трябва да запише минимум 10 победи на следващия турнир. Хакухо пък е съвсем близо до спечелване на Купата на императора за 25-и път, след като пребори Кисеносато във възловата за деня среща. 

Белият феникс е без загуба, а за Кисеносато това бе първо поражение.  Има теоретична възможност да се стигне до суперфинал, като за целта в 15-ия кръг утре Кисеносато трябва да победи Котошогику, а Хакухо да падне от 70-ия "йокодзуна" Харумафуджи. Ако това стане, Хакухо и Кисеносато ще определят победителя в сумо суперфинал. 

Другият ни представител Даниел Иванов-Аоияма е с баланс 5-9, след като отново не се представи на ниво и загуби схватката си срещу Кьокутенхо. 

Вие сте тук:Начало Arrow Новини Arrow Поредни загуби за Котоошу и Аоияма