Каталог Бойни изкуства

Добавете Вашия клуб в Каталога за бойни изкуства, като попълните формата. За повече информация, моля свържете се с нас.

Най-високоплатените боксьори на всички времена

Най-високоплатените боксьори на всички временаНякои хора си мислят, че боксьорите изкарват купища „лесни“ пари. Бият се 2-3 пъти в годината и получават тлъст чек за около 36 минути работа, като получават пари дори да загубят. Те обаче не работят само през тези 36 минути. Боксьорите трябва да тренират сериозно около 3 месеца преди всеки мач. Те спазват стриктна диета и тренират всеки ден.

Тези 10 души тук са получавали най-високите чекове в историята за 1 мач:

1. Оскар де ла Оя – 53 млн. долара

Оскар де ла Оя има златен медал на Олимпийските игри през 2002 година и го наричат „златното момче“. Има 10 световни титли. Занимава се сериозно и с бизнес. За мача с Флойд Мейуедър през 2007 година той получи 53 млн. долара. Това включва гарантираната му сума, плюс бонусът за pay-per-view излъчвания. Този мач беше най-гледаният в историята на pay-per-view. Той загуби мача.

Да, точно така – Оскар де ла Оя получи 53 млн. долара за мач, който загуби.

2. Ивендър Холифийлд – 35 млн. долара

Вторият  мач на Ивендър Холифийлд с Майк Тайсън през 1997 година е един от най-помнените в историята. Холифийлд не бил притеснен от Тайсън, когото победил в първия мач. Тайсън на няколко пъти хапе ухото му, като дори откъсва едно парче и го изплюва пред зрителите и ТВ камерите. Тайсън е дисквалифициран, а Холифийлд печели и този мач.

3. Флойд Мейуедър младши – 32 млн. долара

През 2012 година Флойд Мейуедър се бие с Мигел Кото, като за този мач има най-високия гарантиран хонорар в света на бокса.

4. Владимир Кличко – 32 млн. долара

Хонорарът е за мача с Дейвид Хей на владимир Кличко в Германия през 2011 година. Кличко побеждава.

5. Дейвид Хей – 32 млн. долара

Появи се с тениска, на която двамата братя Кличко бяха с отрязани глави. В крайна сметка загуби от Владимир.

6. Майк Тайсън – 30 млн. долара

Някога той беше страшилището, от което всички бягаха, заради силата и лошият му нрав. Имаше гарантирани 30 млн. долара за мачовете си с Холифийлд през 1997 година и с Ленъкс Луис през 2002 година. Загуби и двата.

7. Ленъкс Луис – 30 млн. долара

Той спря тенденцията британските шампиони в тежка категория да губят от американските. Получава този хонорар за мача с Майк Тайсън през 2002 година. Продажбите за pay-per-view бяха рекордни, защото всички очакваха много интересен мач. Очакванията обаче не бяха оправдани. Ленъкс доминираше през цялото време и би Тайсън с нокаут в 8-ми рунд.

8. Мани Пакяо – 25 млн. долара

Печелил е титли в 8 различни категории по тегло. Получава гарантирани 25 млн. долара за мача с Тимъти Бралди през 2012 година, както и за Хуан Мануел Маркез. Загуби и двете срещи.

9. Витали Кличко – 15 млн. долара

Получава хонорара за срещата с Одланиер Солис (Куба) през 2011 година. Кличко побеждава в първия рунд.

10. Мигел Кото – 8 млн. долара

Получава този хонорар за среща с Флойд Мейуедър. 

Вие сте тук:Начало Arrow Новини Arrow Най-високоплатените боксьори на всички времена