Каталог Бойни изкуства

Добавете Вашия клуб в Каталога за бойни изкуства, като попълните формата. За повече информация, моля свържете се с нас.

Самовъзпитание с Айкидо - Самоусъвършенствай се

Uploaded by : catalog_warrior

Айкидо е японско бойно изкуство. Самовъзпитанието е процес е обусловен от предхождащото го възпитание и той има за главна цел самоусъвършенстването.

Стремежът да бъдеш „по-добър”, по-добър в познанията си за бойните изкуства, в по-добра физическа форма, най-важното – по-добър човек. Чрез избирането на пътя на Айкидо човек се залавя да се пребори със себе си, със своите недостатъци и лоши помисли.

„Ако сърцето ти е достатъчно голямо, за да обгърне твоите противници, ти ще можеш да проникнеш в техните дребнави умове и да избегнеш атаките им. Щом ги обгърнеш, ти ще бъдеш способен да ги водиш по път, който ти е посочен от небето и земята.”

Желанието да каляваме волята си. Колкото по-силна воля притежава човек, толкова повече и по-значими постижения ще постигне. Най-прост пример: може много да ни се разхожда в парка, защото знаем колко е красиво и приятно там, но ако нямаме волята да накараме тялото да изпълни желанията на ума, ще си останем лежащи на дивана, без да извършваме нищо, само с мечтите си. Айкидо е изключително мощен инструмент за подобряване на волевите ни качества, защото в доджото не съществува изразът „Не искам.” – ти не си там за да искаш, там си за да правиш, да вървиш напред, да се усъвършенстваш.

Вие сте тук:Начало Arrow Айкидо